Kongens øl

Sammen med Herslev Bryghus, der netop har vundet Den Danske Ølpris 2016, har vi skabt en helt særlig øl, hvor man virkelig kan smage historien.

De fleste kender brugen af mjød i vikingetiden, men øl var også en vigtig drik for vikingerne – både til hverdag og fest og i mytologien. I livet samlet omkring bålet i langhuset, såvel som i efterlivet serveret af valkyrier. I middelalderen havde øl også rollen som næringsholdig tørstslukker, og den blev brygget på slotte, i byer og klostre.

Med ingredienser fra museerne og attraktionernes urtehaver, egetræ fra Vikingeskibsmuseets skibe, blæretang fra Isefjorden og honning fra bierne i Sagnlandet Lejre bliver der skabt en på én gang historisk og lokal smag, som uden tvivl er en konge værdig.

Kongensøl_2_skaleret

Kongensøl_6

Kongens Øl label

 

 

 

 

 

 

 

 

Råvarer er leveret af:

Vikingeskibsmuseet: Egetræsspåner fra rekonstruktionen af Gislingebåden

Sagnlandet Lejre: Honning fra bierne i Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre: Røg fra spåner, som stammer fra Bondeskovgaard, der er en af partnerne til Sagnlandets Kongehals-projekt

Trelleborg/Nationalmuseet: Porse

Odsherred Museum/Museum Vestsjælland: Malurt og porse

Dragsholm Slot: Sødskærm

ROMU: Malurt

Den særlige øl produceres som en ’special edition’, og den vil dermed kun være i salg så længe lager haves. Den sælges både på flaske og fad i havnen under festivalen, i enkelte museumsbutikker, på restauranter og i detailhandelen i tiden op til og under festivalen.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *